Pompa dhe Injektore

Pompa dhe Injektore

Ne Servisint E Italia Diesel  mund te gjeni poma dhe injektore te llojeve te ndryshme si Bosch, Denso , Siemens etj

Pompa

pomp

Pompa kompreson karburantin dhe furnizon ne sasin e kerkuar . Pompa vazhdimisht ushqen me karburant pompen e thithje  duke ruajtur presionin  e sistemit.  Edhe ne shpejtesit e ulta te motorrit shtytja eshte i kerkuar, nderkohe qe shtytja e gjeneruar nuk eshte  e lidhur me  shpejtesin e motorrit. Most common rail sisteme jan pajisur me pompa piston radiale. Makina kompakte gjithashtu përdorin sisteme me pompa të veçanta veprojnë në një presion të ulët të sistemit.

Injektoret

inc

Injektoret coommon rail system konsiston ne një actuator për injektoret Piezo , Lidhjet hidraulike dhe elektrike për actuation e hundës së gjilpërës . Eshte i  instaluar në secilin cilindrin te motorit dhe i lidhur me binarin nëpërmjet një tubi të shkurtër me presion të lartë. Injeksion është e kontrolluar nga Diesel e kontrollit elektronik (EDC). Kjo siguron që gjilpërë hundë është e hapur apo e mbyllur nga actuator, të jetë  valvul solenoid ose Piezo. Injektoret me  Piezo aktivizuesit janë disi të ngushtë dhe të veprojnë në një nivel të veçantë të ulët të zhurmës. Të dy variantet demonstrojnë në mënyrë të ngjashme herë switching të shkurtër dhe për të mundësuar para-injeksion, injeksion kryesor dhe injeksion të mesëm për të siguruar të pastër dhe efikas djegje e karburantit në çdo pikë operativ.